Aigua és VidaAigua PúblicaÀrea Metropolitana de Barcelona (ÀMB)BARCELONACol·laboraDret humà a l'aigua i al sanejamentRemunicipalitzacióSin categoría

34 entitats signen el Compromís per l’Aigua Pública i Democràtica la 1a setmana. Som-hi!!

34 entitats signen el Compromís per l’Aigua Pública i Democràtica la 1a setmana. Som-hi!!

El passat dimarts 15 de desembre vàrem endegar la campanya per la remunicipalització de l’Aigua a l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el llançament per xarxes socials del Compromís per l’Aigua Pública i Democràtica. Estem molt satisfets. La primera setmana, amb molt poc temps per prendre decisions ja hem rebut l’adhesió de 34 entitats. A destacar, la transversalitat i diversitat. Entitats històriques culturals, de defensa dels Drets dels nens, dels drets de les dones, associacions veïnals, xarxes ecologistes, etc.

Animem a totes les organitzacions compromeses per l’Aigua Pública i Democràtica a col·laborar en estendre’ns com una taca d’oli, amb la vostre implicació aconseguirem més adhesions, organitzeu xerrades, etc. També les encoratgem a reservar en les seves agendes la tarde del 22 de Febrer per a participar activament en l’Assemblea del Moviment per l’Aigua Publica i Democràtica i els dies 22 i 23 de març en els actes que organitzarem per commemorar del Dia Mundial de l’Aigua.

Adhesions al Compromís per l’Aigua Pública i Democràtica AQUÍ

Aviat obrirem les inscripcions a l’Assemblea del 22 de Febrer a la tarda a Cotxeres de Sants 

 

Pendents de sentència definitiva després de l’èxit de la Iniciativa Ciutadana

A hores d’ara, pendents d’una sentència definitiva del Tribunal Suprem, la multinacional Agbar-Suez gestiona en precari l’aigua a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Atès que el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya a març de 2016 va anul·lar la creació de l’empresa mixta que ara l’abasteix. En cas que el Tribunal Suprem ratifiqui la sentència d’anul·lació definitiva de l’empesa mixta que actualment gestiona l’aigua s’obrirà una gran possibilitat de remunicipalitzar l’aigua a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

 

Objectiu assolit. El Consell de Barcelona ha aprovat una consulta ciutadana sobre la remunicipalització de l’aigua

Amb l’objectiu que a Barcelona es pogués realitzar una Consulta Ciutadana el Moviment per l’Aigua Pública i Democràtica vàrem viure amb molta intensitat el repte de superar l’exigència d’aconseguir 15.000 signatures en només dos mesos. Gràcies al suport de moltes persones i entitats el vàrem superar amb escreix al recollir-ne gota a gota col·lectivament gairebé 27.000. Un gran èxit col·lectiu davant els intents de la poderosa Agbar-Suez en fer tot el possible per impedir que la ciutadania de Barcelona pogués opinar i dir la seva.

Amb tota la seva capacitat econòmica i d’influència Agbar-Suez ha intentat aturar una consulta ciutadana a Barcelona de múltiples i més que qüestionables formes: Espies del sector privat s’inflitraren en el moviment. Múltiples demandes de tot tipus. Posada en marxa de la seva maquinària publicitària de rentat d’imatge. Pressions a partits perquè al ple votessin en contra.

No obstant, les nombroses dificultats se superen i el Consell Municipal de Barcelona d’octubre acorda efectuar la consulta. Tot i això, sis mesos abans d’eleccions no es poden celebrar consultes. Ja no hi ha temps material. La de remunicipalitzar l’aigua s’ha d’aplaçar per al proper mandat.

 

Llençament del Compromís per l’Aigua Pública i Democràtica

L’any 2.018 va ser l’any de la Iniciativa Ciutadana. De sortir al carrer per defensar la democràcia real, de traslladar a la ciutaania que s’escriu aigua però es llegeix democràcia i com l’actual gestió era plena d’irregularitats, portes giratòries, segrests de les institucions, desregulació i preus injustos per a benefici dels accionistes d’Agbar-Suez, etc. L’any 2.019 obra moltes esperances. La sentència del Tribunal Suprem és a punt de caure i amb tota probabilitat ratificarà la sentència del TSJC d’anul·lació de l’actual servei, per la qual cosa s’haurà de decidir un de nou. I volem que sigui un model de gestió públic i democràtic. Per aquest motiu ens hem de tornar a mobilitzar i demostrar que som majoria els que volem una gestió de l’aigua pública amb control ciutadà.

Així que hem acordat destacar tres dates importants, la primera ja és realitat. El passat 15 de gener vàrem llençar el Compromís per l’Aigua Pública i Democràtica que té per objectiu aconseguir la suma del màxim d’entitats a partir d’un document on prevalen cinc peticions: Considerar l’accés a l’Aigua i al sanejament com un Dret Humà, fer front als reptes de preservació de les masses d’aigua davant els riscos del canvi climàtic, creació d’Observatoris d’aigua d’acord amb els criteris com s’ha de gestionar un bé comú, d’una governança democràtica amb control ciutadà i implicar-se en teixir i consolidar un moviment ciutadà que vetlli pel compliment de les altres quatre principals demandes.

El Moviment per l’Aigua Pública i Democràtica pretén prendre les seves decisions de la forma més democràtica que li sigui possible. Per la qual cosa, convoca una Assemblea per al proper 22 de febrer a la tarda a l’Auditori de les cotxeres de Sants per rendir comptes de la feina realitzada, analitzar i avaluar la situació i decidir els actes a realitzar al voltant de la celebració del Dia Mundial de l’Aigua (22 de Març).

Per tot plegat, us animem a signar el Compromís per l’Aigua Pública i Democràtica AQUI i reserveu el 22 de febrer per participar en l’Assamblea del Moviment per l’Aigua Pública i Democràtica i els dies 22 i 23 de Març per de formar activa en els actes de celebració del Dia Mundial de l’Aigua d’enguany.

 

Article anterior

Bolkestein: el último asalto de la Comisión Europea a los ayuntamientos

Següent article

[Comunicat] Nou intent de rentat de cara d’AGBAR. La creació d’un Consell Assessor amb expolítics i acadèmics remunerats és un intent d’Agbar de crear un fals organisme de participació.

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *