Sin categoría

S’escriu Aigua es llegeix Democràcia. Mollet del Vallès prorroga 5 anys la gestió privada de l’aigua incomplint els compromisos electorals

CincLogosEeAc

 

S’escriu aigua es llegeix democràcia

        • Prorrogar la gestió privada de l’aigua 5 anys és un fet antidemocràtic que incompleix els compromisos electorals del govern de Mollet.

        • Davant l’emergència climàtica, ara més que mai, la gestió d’un Dret Humà com l’Aigua no pot estar en mans de les multinacionals.

        • Un 80% de catalans i catalanes consideren que la gestió pública de l’aigua pot aconseguir millors preus, enfrontar-se millor a l’emergència climàtica i gestionar-se de forma més democràtica.

Segons informacions el passat dilluns 20 de gener la Comissió de Govern (PSC i PODEM) anava a prorrogar per cinc anys la concessió de gestionar l’aigua de forma privada amb Sorea, del grup multinacional francès AGBAR SUEZ. Impedint el debat públic i menystenint que una decisió tan important es pugui debatre i acordar per ple. L’òrgan institucional municipal més democràtic.

Davant la gravetat d’aquesta decisió de l’equip de Govern municipal, des de la Taula de l’Aigua de Mollet (TAM), Mollet pel Futur, Ecologistes en Acció, la Plataforma per a una Sanitat Pública del Baix Vallès, Aigua és Vida i la Federació d’Associacions Veïnals de Mollet del Vallès alertem als veïns i veïnes de Mollet que un Dret Humà tan essencial per a la vida com l’aigua davant una situació d’emergència climàtica com l’actual ha de ser gestionat de forma pública i amb control ciutadà.

També denunciem l’arbitrarietat i el poc rigor democràtic de la Comissió de Seguiment del Servei Públic d’Aigua presidida pel govern del PSC. Comissió que per acord de Ple havia de decidir si la gestió de l’aigua a Mollet havia de ser pública, privada o mixta. La comissió  ha estat orquestrada, sense Pla de Treball, sense calendari, no ha respost els dubtes econòmics plantejats per la TAM, no ha analitzat cap model que no fos el privat i només ha convidat a les sessions de treball als experts proposats per ells renunciant a escoltar els experts de gran experiència en la gestió pública de l’aigua proposats per la TAM. D’altra banda, la Comissió ha estat paralitzada durant un any fins a presentar-nos, sorprenentment un mes abans de finalitzar la concessió, el passat 19 de desembre, un informe on concloïa que mantenia la gestió privada de Sorea qualificant-la de pública.

Així mateix destaquem l’estafa electoral que Podem Mollet realitzaria amb els seus votants. Poc temps abans de les passades eleccions municipals de 2.019 va signar el Pacte Social per a la gestió Pública i democràtica de l’Aigua per a Mollet on de forma clara es comprometia a:

Treballar per la implementació d’un model de gestió pública de l’aigua que sigui exemple de gestió democràtica i transparent, amb la implicació i el control de la ciutadania. Aquest servei ha de ser de qualitat, eficaç i eficient, i ha de garantir els drets adquirits de les treballadores’. Sens dubte, aquest acord de continuar amb la gestió privada de l’aigua a Mollet aprovat per Comissió de Govern és una estafa electoral i un fet antidemocràtic que no compleix les promeses fetes per Podem Mollet als votants.

La Taula de l’Aigua de Mollet, Mollet pel Futur, la Plataforma per la Sanitat Pública del Baix Vallès, Aigua és Vida, Ecologistes en Acció i Federació d’Associacions Veïnals de Mollet del Vallès convoquem :

  • Demà dilluns 27 de Gener a les 18.30H una Roda de premsa per als mitjans de comunicació i a concentrar-nos davant de l’Ajuntament, dia del Ple Municipal, per a expressar el nostre rebuig aquest fet antidemocràtic i assistir al ple per a mostrar el nostre rebuig, exigir l’anul·lació d’aquesta mesura, es debati i s’acordi pel Ple Municipal.

  • A totes les entitats, sindicats, grups polítics i persones a una assemblea el proper 31 de Gener a les 19.00 a la Federació d’Associacions de Veïns de Mollet per acordar si convoquem una mobilització els propers dies per exigir al govern que treballi per implementar la gestió pública i democràtica de l’aigua, actuï de forma democràtica, respecti les promeses preelectorals i prengui les accions necessàries per a reduir les emissions de Gasos Efecte Hivernacle en un 7’6% cada any tal com l’ONU recomana

Article anterior

[Notícia] Consulta ciudadana en Osorno: resultados por concesión de Essal serán enviados al presidente

Següent article

[COMUNICAT] La gent #HoTenimClar #AiguaPúblicaDemocràtica