Àrea Metropolitana de Barcelona (ÀMB)Remunicipalització

[Comunicat] Cap força política s’atreveix a defensar la gestió d’AGBAR

Cap força política s’atreveix a defensar la gestió d’AGBAR

 

Barcelona, 11 de maig de 2015. La gestió de l’aigua que porta a terme AGBAR amb el beneplàcit de l’Àrea Metropolitana de Barcelona està cada cop més contra les cordes. En el debat d’alcaldables a la ciutat de Barcelona que tingué lloc el passat divendres cap dels candidats i candidates presents[1] aportà un sol argument per defensar l’estafa de legalització del servei que tingué lloc el 2012 i tots s’obriren a estudiar, quan no a defensar, l’opció de municipalitzar el servei.

Així, en el debat de BTV en el que Aigua és Vida va tenir l’oportunitat de participar demanant als candidats i les candidates si iniciarien el camí d’altres ciutats europees de remunicipalitzar l’aigua, únicament s’establí el condicionant d’una hipotètica indemnització a l’hora d’estudiar la municipalització del servei[2]. Tenint en compte les nombroses irregularitats que assenyala l’Oficina Antifrau al voltant del procés de creació de l’empresa mixta i els impactes que aquesta nova privatització té sobre la ciutadania podem afirmar que, a dia d’avui, és AGBAR qui ha de pagar a la ciutadania pels danys causats durant dècades i no a la inversa.

Tanmateix, els posicionaments oberts sobre la possibilitat de recuperar la gestió de l’aigua a Barcelona i l’àrea metropolitana contrasten amb les polítiques seguides fins ara per la corporació metropolitana, que el 2012 regularitzà la situació d’il·legitimitat en què es trobava AGBAR a través de la creació d’una empresa mixta, permetent noves pujades de tarifes, talls d’aigua a milers de persones i opacitat en el servei. En el debat televisat de divendres es constatà que ja ningú és capaç de justificar l’operació del 2012 i es confirmen les reiterades denúncies realitzades per Aigua és Vida.

Des d’Aigua és Vida seguirem reclamant que es posi llum sobre el procés de creació de l’empresa mixta i es depurin responsabilitats en cas de constatar-se que s’ha actuat en contra de l’interès general, amb l’objectiu de caminar cap a una gestió de l’aigua pública, no mercantil, transparent i democràtica.

 

[1] Al debat només hi eren presents les forces polítiques amb representació actual al consistori a causa d’una injusta llei que prioritza aquest criteri per sobre de l’interès periodístic de la informació a facilitar.

[2] Podeu veure les diferents intervencions a partir de 1h 44’20”.

Article anterior

Taula Rodona "la pagesia i l'aigua al Lluçanès: un model sostenible?"

Següent article

621 organitzacions reclamen la inclusió de l'aigua com un dret humà

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *