[Comunicat] El GDT presenta al·legacions al Pla Hidrològic
Clica a continuació per veure les Al·legacions
En aplicació de la Directiva Marc de l’Aigua els governs nacionals estan obligats a la revisió i aprovació de plans de gestió per a les conques dins dels respectius territoris cada 6 anys, amb la fixació d’objectius a curt, mig i llarg termini i propostes de millora i manteniment de les respectives masses d’aigua, siguin rius, llacs o aqüífers.
El govern català per al període 2016-2021 ha elaborat un pla de gestió de les conques internes catalanes, és a dir, de rius que neixen, transcorren i desguassen en territori català. Un pla que a nivell nacional ja neix coix perquè renuncia a considerar l’Ebre i els seus afluents.
El Grup de Defensa del Ter, coordinadament amb altres entitats ecologistes en el marc d’Aigua és Vida ha presentat al·legacions al Pla, però serà la pròpia Generalitat, a través de l’Agència Catalana de l’Aigua, qui les considerarà o no. Resultant-ne un procés de poca legitimitat democràtica i allunyat de la ciutadania.
Les al·legacions del Grup de Defensa del Ter fan referència tan sols a la incidència de la ramaderia intensiva porcina en la gestió de l’aigua i en la qualitat dels aqüífers subterranis; ja que les al·legacions sobre els altres àmbits del Pla han estat desenvolupades per les altres organitzacions ecologistes i el conjunt d’elles són assumides per tots els grups.
Aquestes es desenvolupen en els següents punts:
1. La inexistència del cànon de l’aigua per les granges.
2. La falta d’accions específiques de millora dels aqüífers afectats per la contaminació derivada de la ramaderia i la imputació dels costos al sector contaminant.
3. La inacció de les administracions específiques davant l’evidencia científica de que el purí no és un adob adequat.
4. El tractament in situ del purí generat a les granges d’Annex 1.
5. Inexistència de control efectiu i de reglamentació adequada i suficient de les dejeccions ramaderes, que garanteixi la protecció del medi.
6. Adhesió a les al·legacions presentades per Ecologistes en acció i l’Associació de Naturalistes de Girona.
Per a més detall podeu consultar el document sencer amb les al·legacions del Grup de Defensa del Ter i també els plecs presentats per Ecologistes en Acció i l’Associacio de Naturalistes de Girona.
Clica a continuació per veure les Al·legacions
Sense comentaris