Notícies

El Suprem denega els recursos contra Aigües de Barcelona

El Tribunal Suprem ha rebutjat la petició d’Acciona de suspendre cautelarment la societat mixta anunciada el novembre del 2012 per gestionar el cicle integral de l’aigua de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), participada en un 85% per Agbar. La interlocutòria destaca que no queden acreditats possibles perjudicis irreparables ni per a l’interès general ni per a tercers derivats de la posada en marxa d’aquesta societat que justifiquin la petició de suspensió cautelar.

El recurs va ser presentat contra l’acord entre Agbar i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) pel qual es creava Aigües de Barcelona, l’esmentada empresa mixta. Acciona reclamava la suspensió cautelar de diversos acords presos el novembre del 2012 per part del Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona pels quals s’aprovava el sistema de gestió del servei públic del cicle integral de l’aigua en aquesta àrea.

La impugnació es dirigia contra les interlocutòries del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que van rebutjar la suspensió cautelar d’aquests acords del Consell Metropolità i també contra una resolució de l’Òrgan Administratiu de Recursos
Contractuals de Catalunya (OARCC) que també va desestimar els arguments d’Acciona. Amb aquesta sentència, el Suprem ratifica el criteri del TSJC i defensa que la constitució d’aquesta empresa mixta no provoca una situació “irreversible”.

Acciona entén que encara falta resoldre sobre el fons d’aquest conflicte judicial, que se suma al que manté amb Agbar per la gestió de l’empresa pública Aigües Ter-Llobregat (ATLL). Amb reserva del que en el seu moment puguin arribar a decidir els tribunals, la Generalitat ha deixat la resolució de l’últim conflicte judicial en mans d’una Mesa de Contractació que, segons el conseller de Territori, Santi Vila, té dues opcions: convocar un nou concurs per adjudicar la gestió d’ATLL o bé lliurar la gestió a Agbar, l’altra empresa que va competir amb Acciona per la privatització, la més gran de la història de la Generalitat.

Font: La Vanguardia

Article anterior

NdP. Continuen els talls indiscriminats a Catalunya malgrat les promeses del .@govern

Següent article

El TC estima part d'un recurs a una llei que podia obrir la porta al transvasament

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *