Notícies

La planta d’Ercros a Flix hauria ocultat la xifra real de mercuri que acumula

Segons ‘eldiario.es’, la fàbrica hauria mantingut una doble comptabilitat d’aquest metall pesat altament contaminant

El grup Ercros ha amagat a les autoritats la quantitat real de mercuri que acumula a la seva planta de Flix, a Tarragona, segons avançava ahir eldiario.es. Segons el diari digital, la fàbrica ha mantingut una doble comptabilitat d’aquest metall pesat altament contaminant utilitzat en la producció de clor, segons els documents als quals ha tingut accés aquest mitjà de comunicació. Segons detallen, per una banda es van enviar xifres d’estoc a la Comissió Europea i la patronal del sector EuroChlor i per altra s’usaven quantitats diferents de manera interna.

Diario.es assegura que, a través de diversos correus a què a tingut accés, el 20 de gener de 2010, el llavors cap de planta a Flix informa als directors i al responsable de medi ambient sobre un «nou balanç de mercuri modifcat». Aquest correu portaria adjunt una evolució de balanços sota l’epígraf «modifcat». «A l’arxiu es veu una diferència sostinguda des de 2001 a 2009 entre la quantitat ofcial i real d’aquest metall emmagatzemat al principi i al fnal de cada any», segons avança eldiario.es.

Així per exemple, el 2009, Ercros informa que va arrencar l’any amb 347 tones a Flix, però la columna de la quantitat real recolliria 359,959 tones. Hi ha 12,9 tones de mercuri amagat. En acabar aquest any, el balanç ofcial de l’empresa diu, suposadament, que queden 348,92 tones (s’havien guanyat 1.900 quilos). El mesurament real arriba a 368,82 tones, 8.800 quilos més que la xifra real a l’inici de 2009 i gairebé 20 tones de diferència d’aquest metall respecte a la xifra que el grup va remetre per a control públic, segons el diario.es. Ercros hauria enviat a EuroChlor la xifra que anomena «ofcial». Aquesta quantitat suposadament ofcial és la que apareix en els arxius de la Comissió Europea. Tant a l’entrada de 2009 com en la de 2010 s’especifca que són «quantitats de mercuri remeses d’acord amb la regulació. Altres missatges interns demostrarien que aquestes pràctiques eren conegudes per diversos encarregats de l’empresa. Durant anys, la quantitat declarada era menor a la classifcada com a real, segons els documents als que ha tingut accés eldiario.es. Un dels missatges, datat el 2013, confessa que hi ha entre 8 i 10 tones menys que les que s’ha dit.

Font: Diari Més Tarragona

Article anterior

LAS RESERVAS NATURALES FLUVIALES Y LA PLANIFICACIÓN HIDROLÓGICA per @ecologistas

Següent article

[informe] Por qué las Asociaciones Público-Privados no funcionan?

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *