La voluntat popular de 26.000 barcelonines i barcelonins és ignorada
PSC, PDeCAT, PP, C’s i CUP per partidisme i pressions d’Agbar
impedeixen a BCN la consulta sobre l’aigua pública i democràtica
Avui dimarts 10 d’Abril és un dia molt trist per a la història de Barcelona. L’actual ple municipal havia aconseguit aprovar unàniment i amb sols una abstenció un reglament de participació ciutadana que els moviments socials reclamaven des de feia dècades.
Tal reglament permet, a partir de la recollida de 15.000 signatures, que l’Ajuntament de Barcelona consulti a la ciutadana qualsevol qüestió que estigui dins les seves competències.
Aigua és Vida va considerar que aquesta era una gran oportunitat per obrir el debat sobre la gestió de l’aigua i per informar de tots els abusos i irregularitats que la multinacional francesa Agbar-Suez està cometent en contra dels interessos de la ciutat.
La recollida de signatures ha estat una gran experiència. Hi han participat més de 50 organitzacions locals, 330 voluntàries i, en dos mesos, s’han aconseguit més de 26.000 signatures de ciutadanes que demanen exercir el seu dret a la sobirania popular.
Incomprensiblement avui PSC, PdeCat, C’s, PP i la CUP impedeixen la voluntat de la gent qüestionant el caràcter democràtic inherent a les consultes populars. Al ple de l’Ajuntament, la feina feta per la gent no hi ha tingut cabuda. Avui ha perdut la democràcia a Barcelona, i ho fa a través dels partits polítics que tomben la consulta defensant els interessos del seu propi partit o dels lobbies privats.
Des de l’inici de la recollida de firmes, l’estratègia d’Agbar per aturar la consulta ha estat diversa. L’Ajuntament no ha parat de rebre recursos de tota mena per tal d’aturar-la. Barcelona ha estat inundada amb una campanya publicitària enganyosa per tal de defensar els interessos de l’empresa. Tot això pagat amb els diners del rebut de l’aigua de les famílies. Agbar ha intentat de totes formes impedir la consulta però no podrà parar la remunicipalització de l’aigua.
El debat sobre el model de gestió de l’aigua que volem a Barcelona ja està obert i nosaltres seguirem treballant per fer possible una gestió pública i democràtica de l’aigua que jugui a favor dels interessos comuns de la ciutadania per sobre dels interessos privats d’uns pocs.
Les dades són evidents, més d’un 75% de la població té clar que ens cal una gestió pública i democràtica de l’aigua.
Sense comentaris