[Màxima difusió] Video denunciant l’estafa del negoci de l’aigua a l’AMB. Exigim #AiguaClara!
Comencem nova campanya! A l’AMB, exigim #AiguaClara!
Llancem vídeo denunciant l’estafa del negoci de l’aigua a l’AMB
La sentència en ferm del Tribunal Suprem ha de comportar endegar la remunicipalització i apartar Agbar de la gestió
Els mitjans de comunicació han publicat que estem a només 8 dies que el Tribunal Suprem (TS) es reuneixi per a decidir si ratificarà de forma definitiva la Sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que Agbar va recórrer l’any 2016. Aquesta sentència va anul·lar l’empresa mixta creada el 2012 per Agbar i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la qual gestiona el subministrament d’aigua de 23 municipis de l’AMB i els 3 milions de persones que hi viuen.
Des d’Aigua és Vida i el Moviment per l’Aigua Pública i Democràtica a l’AMB comencem una nova i determinant campanya per remunicipalitzar l’aigua arran de la sentència. Llancem el següent vídeo per treure’n aigua clara i fer entenedora la creació il·legal de l’empresa mixta.
Abans de la creació de la mixta, Agbar ja gestionava l’aigua sense contracte i incomplint el Dret Humà a l’Aigua i el Sanejament per incrementar els seus beneficis.
La sentència del TSJC diu que, en la formació de la mixta, es va concedir a dit la part privada a Agbar. També assenyala la incorrecta valoració d’actius. La proporció 85% d’accions per a Agbar i 15% d’accions per a l’AMB no s’ajustava al valor real de cadascuna de les parts. La repartició que es va fer perjudicava i infravalorava la part pública, mentre afavoria els interessos privats d’Agbar.
Així ho demostren nous informes de l’AMB que conclouen que l’aportació d’Agbar a la mixta és va valorar quatre vegades per sobre del seu valor real, mentre que l’aportació pública es va valorar deu vegades per sota de l’aportació real.
Per si no fos poc, la creació de la mixta és una obra d’enginyeria financera d’Agbar-Suez. La multinacional es va embutxacar en un no res 196 milions d’euros al vendre un 5% d’accions a l’AMB. L’empresa mixta començava a gestionar l’aigua amb un gran deute per part de l’AMB que hauria de pagar la ciutadania amb el rebut de l’aigua.
Per tot plegat, considerem que en cas que el TS ratifiqui l’anul·lació no hi haurà cap excusa per a no endegar el procés de remunicipalització, apartant al soci privat de la gestió. Un govern de l’AMB que pretengui mantenir l’actual model de gestió anirà en contra de la Institució Metropolitana que ha de vetllar pel bé comú.
Uneix-te a l’onada per la remunicipalització de l’aigua. Ja som més de 260 organitzacions socials les que creiem en un nou model de gestió pública i democràtica de l’aigua a l’AMB. Adhereix-te al Compromís per l’Aigua Pública i Democràtica a l’AMB. Clama amb nosaltres: A la privatització, ni aigua!
No repetim errors, Agbar és #AiguaPassada! Exigim #AiguaClara!