Notícia- Un recurs d’una empresa concursant retarda el nou ens de gestió de l’aigua a Santa Coloma de Farners
Font: Diari de Girona
L’OARCC de la Generalitat determinarà qui ha de ser el soci de l’Ajuntament en la societat
L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners escollia el desembre el futur soci de l’empresa d’economia mixta per gestionar de forma integral l’aigua del municipi. Una adjudicació inicial que es va fer a l’empresa Sorea -que és la mateixa companyia que s’encarrega del subministrament de l’aigua al municipi en l’actualitat- però, una altra concursant, Aigües de Catalunya, ha presentat un recurs en contra de la decisió presa per l’Ajuntament.
Per aquest motiu, ara serà un ens de la Generalitat, l’Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC) qui haurà de decidir qui serà el soci del consistori en aquesta companyia.
Un fet que segons va relatar l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Antoni Solà (CiU), suposarà un retard en la creació de l’empresa que havia d’entrar en funcionament a inicis d’aquest any. De fet ahir el ple municipal havia d’aprovar la selecció definitiva del soci privat per a la constitució de l’empresa mixta que s’encarregarà de la gestió del cicle integral de l’aigua a Santa Coloma de Farners però es va postposar fins a rebre la resolució del recurs per part de l’OARCC.
Pel que fa a les argumentacions del recurs presentat per l’empresa que està disconforme amb l’elecció de Sorea, l’alcalde de Santa Coloma explica que es fonamenta principalment en les condicions econòmiques. I explica que amb informes tècnics i després de fer-se les valoracions es va considerar que la proposta de l’empresa Sorea era millor perquè aportaven 800.000 euros a fons perdut. I en canvi, l’empresa Aigües de Catalunya l’aportació la feien a través d’un crèdit d’1,2 milions d’euros, que segons va vaticinar el batlle, provocaria repercussions a les tarifes a la llarga.
Pel que fa al tempo per tal que l’OARCC resolgui, el batlle preveu en dos mesos el tema haurà d’estar solucionat i, per tant, es podrà fer l’adjudicació final i, en conseqüència, la creació de l’empresa. El nou ens de gestió de l’aigua estarà formada per un soci privat -que es decidirà en breu- i l’Ajuntament. En concret, tindrà un 51% de participació privada i un 49% de pública. La nova societat té com a objectiu encarregar-se de tot el cicle de l’aigua i podria gestionar en un futur el sanejament, cosa que fins ara es troba a mans de la Generalitat. I el consistori va decidir-ne la creació per tal de poder tenir més poder en les decisions sobre aigua.
Sense comentaris